Les carmelites expulsen un matrimoni de la seva habitació

Les carmelites expulsen un matrimoni de la seva habitació Les Germanes Carmelites / Foto: Carmelite Sisters

Els Murray, una parella d’Stillorgan (sud de Dublin), han estat obligats per una jutgessa a tapiar la finestra de la seva habitació després que les monges carmelites d’un convent adjacent portessin el cas als tribunals per un incompliment de contracte que afectava la seva privacitat. La congregació religiosa va vendre una part del seu terreny als anys 70 perquè s’hi contruïssin cases però al contracte hi havia una condició: no hi podria haver cap casa amb una finestra a una alçada superior als 3 metres si estava orientada cap al convent.

A la zona hi ha moltes cases amb finestres però la dels Murray és l’unica que incompleix la norma perquè té una visió directa del centre religiós; la parella s’ha defensat dient que quan van comprar la casa l’any 2001 o quan van demanar permís d’obres per ampliar-la no els van avisar d'aquesta condició i que, a sobre, hi ha un camp de futbol al mig i tenen altres coses més importants a fer abans que no pas espiar les carmelites. Per la seva banda la mare superiora de l'orde ha respost que són una comunitat d’ermitanes que volen mantenir la seva privacitat i que no han tingut cap més opció que d'anar a judici.

Però no acaba aquí la història perquè si tapien la finestra es trobaran amb un altre problema i és que la legislació prohibeix que una habitació que s’utilitzi per a dormir no tingui cap finestra, amb la qual cosa els Murray hauran de traslladar el dormitori a la planta baixa abandonant la comoditat de l’habitació de dalt que té una cambra de bany amb accés directe.

Font: Irish Times

Foto original

Torna a dalt