Indignació per les fotos del cadàver de Michaela McAreavey

Indignació per les fotos del cadàver de Michaela McAreavey Michaela McAreavey (llavors Harte) amb el seu pare al Croke Park l'any 2003 / Foto: Wikipedia

La publicació ahir de les fotos del cadàver de Michaela McAreavey al diari mauricià Sunday Times ha generat una onada d’indignació i fins i tot el govern irlandès presentarà una queixa formal al govern de Maurici (illa de l’oceà Índic). Segons publica RTÉ hi ha una foto a la portada sota el titular “Exclusive” on hi apareix el cos sense vida de McAreavey i dotze fotos a les pàgines interiors mostrant les ferides en gran detall a més de l’habitació i la cambra de bany.

Michaela McAreavey i el seu marit John van anar de lluna de mel a Maurici el gener del 2011 però el viatge va acabar en tragèdia amb l’assassinat de Michaela quan va anar a l’habitació a buscar un sobre de sucre i va enxampar uns lladres, sembla ser que treballadors de l’hotel, que en ser descoberts van estrangular-la. En un primer moment la policia va pensar que l’autor del crim havia estat el marit i se’l va emportar detingut.

A partir d’aquí va començar una sèrie de despropòsits i d’errors en la investigació de la policia mauriciana que van desenvocar en un esperpèntic judici de gairebé 8 setmanes de durada amb dos acusats que van dir que havien confessat el crim en ser torturats per la policia. Finalment van ser absolts la setmana passada per manca de proves deixant en evidència la poca professionalitat de la policia i de tot el sistema judicial de l’illa que, juntament amb la publicació ahir de les fotos, han fet que a les xarxes socials es demani un boicot turístic a Maurici.

El cas ha tingut un gran ressò mediàtic perquè la mestra d'escola Michaela McAreavey era la filla de Mickey Harte, el llorejat entrenador de futbol gaèlic del comtat de Tyrone, a més d’haver participat en diversos programes de televisió.

Font: RTÉ

Foto original

Torna a dalt