Les factures dels bombers són per a encendre la barbacoa

Les factures dels bombers són per a encendre la barbacoa Els bombers a Upper Gardiner Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

L’ajuntament de Dublin pensava que amb la introducció d’una tarifa de 500 euros per als particulars que requerissin l'assistència dels bombers alleujaria una mica el dèficit en el pressupost del cos però, de moment, no ha estat així perquè pel que es pot intuir amb els pocs pagaments rebuts en els tres primers mesos i mig de la nova reglamentació sembla ser que la gent utilitza la factura per a encrendre la llar de foc o la barbacoa.

Les autoritats municipals han informat que dels 101.860 euros facturats només se n’han cobrat 12.350, situació que l’ajuntament atribueix més a la novetat del concepte que no pas a no voler pagar i assegura que l’assegurança d’un habitatge ja cobreix els danys per incendi on s’hi inclouen els 500 euros. Aquest fet el confirmen, no de bon grat, les companyies asseguradores que critiquen que s’hagi de pagar pel servei de bombers dues vegades puix que ja es paga via impostos.

El problema que els ciutadans no paguin els deutes contrets amb l’administració local és endèmic a Irlanda i ve donat majoritàriament per la manca de fermesa a l’hora de perseguir els deutors; només s’envien cartes recordant que s’ha de pagar però no es fa res més. Per exemple, en el cas dels bombers de Dublin l’ajuntament ja ha dit que enviarà cartes però que no té cap intenció de posar multes a aquells que no paguin.

Font: Evening Herald

Torna a dalt