Benestar Social paga dipòsits per lloguers i se'n desentén

Benestar Social paga dipòsits per lloguers i se'n desentén Oficina de Benestar Social a Kings Inns Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El departament de Benestar Social paga el dipòsit o fiança demanada pels propietaris d’immobles en cas que una persona amb pocs recursos econòmics hi entri a viure i l’import sol ser l’equivalent a un mes de lloguer, oscil·lant entre els 450 i els 1.000 euros. En principi, quan un d’aquests llogaters marxa i es compleixen les condicions estipulades al contracte el propietari ha de tornar el dipòsit a qui l’hagi pagat però, sembla ser, que això no és així.

Ara s’ha sabut, a través del mateix departament, que Benestar Social ha pagat més de 30 milions d’euros en els darrers sis anys però que no té constància d’haver demanat el retorn de cap dipòsit quan el llogater ha marxat de l’immoble. Una altra informació que es desconeix és si el dipòsit se'l queda el propietari o el llogater.

Benestar Social ha assegurat que no hi ha cap dret automàtic per al receptor de l’ajuda per quedar-se amb el dipòsit i que apliquen estrictes controls per tal d’evitar que hi hagi llogaters que canviïn de casa cada dos per tres fent el gran negoci. La secretària d’Estat d’Habitatge, Jan O’Sullivan, ha encarregat un informe al respecte que haurà de treure l’entrellat d’aquest assumpte.

Font: Irish Times

Torna a dalt