Salva Irlanda de l'Union Jack i triomfa a Londres

Salva Irlanda de l'Union Jack i triomfa a Londres Els iogurts de l'oest de Cork al Tesco / Foto: Liffey

No només la boxadora Katie Taylor ha triomfat a Londres durant aquests darrers dies -tot guanyant una medalla d’or als Jocs Olímpics-, també l’empresa Irish Yogurts Ltd s’ha passejat per la capital britànica emportant-se fins a setze estrelles d’or als Premis del Gran Sabor (Great Taste Awards), certamen organitzat pel Gremi dels Bons Aliments del Regne Unit.

Els iogurts d’aquesta empresa de Clonakilty (a l’oest del comtat de Cork), que no contenen gluten ni matèries primeres genèticament modificades, han competit contra uns altres 9.000 productes que han estat examinats durant quaranta-cinc dies per grans xefs, restauradors, crítics gastronòmics i escriptors entesos en temes de menjar.

Irish Yogurts va ser fundada l’any 1994 començant amb només dos treballadors i ha anat augmentant la plantilla fins als 130 actuals. Factura 17 milions d’euros anuals, que ven sota la seva marca o a través de marca blanca per a grans superfícies comercials com Tesco, Sainsbury, Morrisons i Asda. En el cas de la marca blanca de Tesco a Irlanda es va posar fi a la comercialització de iogurts produïts a Anglaterra que duien una poc atractiva bandera britànica a la tapa. A més, els iogurts produïts a Cork són més cremosos que els anglesos.

Font: Irish Times

Torna a dalt