La cadena perpètua equival a 17.5 anys de presó

La cadena perpètua equival a 17.5 anys de presó Entrada a la presó de Mountjoy, Dublin 7 / Foto: Liffey

Segons les dades publicades pel Servei de Presons, actualment una condemna a cadena perpètua equival a passar una mitjana de 17.5 anys a la garjola, xifra que representa un augment d’un any respecte a l’any 2008 i de tres respecte al 2004. A més, també augmenta el nombre de persones que compleixen aquesta la màxima pena prevista per la justícia irlandesa.

L’any 2011 es va condemnar de per vida a 22 persones i la xifra de presos en aquesta condició va arribar als 290 a final d’any. Nogensmenys, la realitat és una altra i una cadena perpètua, que és obligatòria en cas d’assassinat i en alguns delictes sexuals molt concrets, no significa de cap manera no sortir mai més de la presó i dels 290 n’hi havia 67 que estaven en llibertat vigilada.

Els Defensors de les Víctimes d’Homicidi han fet una crida perquè els assassins compleixin com a mínim 15 anys de condemna abans que el seu cas pugui ser estudiat per a concedir-li la llibertat vigilada -ara en són 7 i mig- i alhora demanen que les autoritats responsables de revisar l’estatus d’un condemnat per homicidi consultin la família de la víctima abans de prendre cap decisió.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt