Una denúncia al dia a la majoria de comissaries

Una denúncia al dia a la majoria de comissaries El fanalet de la Garda a la comissaria de Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey

Segons les dades de l’Oficina Central d’Estadística referents a les tendències delictives del 2011, el 80% de les 704 comissaries que hi ha a la República només reben una mitjana d'una denúncia al dia o fins i tot menys i n’hi ha 41 que només reben una denúncia a la setmana. Aquestes xifres no inclouen els delictes sexuals o assassinats per raons de privacitat i que representarien un 5% del total.

Però no tot és tranquil·litat a les "Garda Stations" i hi ha una sèrie de comissaries considerades molt calentes que s’emporten la majoria de denúncies. Les que encapçalen el rànquing són la d’Store Street (Dublin 1), situada a la problemàtica north inner city, amb 8.510 delictes denunciats a l’any, seguida de Pearse Street (Dublin 2) amb 7.674 i Blanchardstown (Dublin 15) amb 5.767.

Així doncs el govern ja té una bona excusa per a justificar el seu pla de tancaments que afectarà 39 comissaries aquest any i que, d’acord amb les paraules del ministre de Justícia Alan Shatter, encara seran més en el futur. Una altra dada en la que es podria basar el govern és la comparació amb Anglaterra i Gal·les on hi ha 1.300 comissaries per a una població de 55 milions, més de 12 vegades els 4.5 milions de la República.

Font: Irish Times

Torna a dalt