El Canadà pispa 1.200 metges formats a Irlanda

El Canadà pispa 1.200 metges formats a Irlanda El ministre de Sanitat James Reilly / Foto: Wikipedia

Segons les dades de les autoritats sanitàries canadenques, als hospitals d’aquell país hi ha 1.200 metges formats a Irlanda, la xifra més alta des que hi ha un registre amb aquesta informació. La regió on n’hi ha més és Ontario amb 718, seguida per Alberta amb 188, British Columbia amb 181, Terranova amb 45 i Manitoba amb 40.

Curiosament el Servei de Salut també va a l'estranger a la recerca de metges; la darrera missió va ser a l’Índia i al Paquistan i molts candidats van tornar a casa cansats de la lentitud i inoperància burocràtica de l’administració irlandesa a l'hora de certificar l'aptitud dels asiàtics.  

Una de les raons principals que justifica l’èxode són les condicions laborals ofertes pel Canadà, difícilment rebutjables: en alguns casos es paga un salari de fins a 380.000 euros, quatre vegades el que es pot obtenir a Irlanda i fins i tot hi ha hospitals que ofereixen la possibilitat de trobar feina per a la parella.

La varietat d’especialitzats que hi ha als hospitals canadencs també és un factor important puix que els metges han de tenir experiència en diferents camps, alguns dels quals no existeixen a Irlanda a causa del baix nombre d’habitants a l’illa que fa que els recursos es destinin a tractar les malalties o operacions més habituals.

El ministre de Sanitat James Reilly ha reconegut el problema i ha dit que formar un metge durant quatre anys li costa a l’Estat una mitjana de 125.000 euros, tot i que per a un metge especialista el cost pot arribar al milió d’euros. Com a primera mesura per a evitar la fuga mèdica es crearà una nova figura d’especialista destinada a nous graduats. L’única cosa positiva, segons Reilly, és que quan els metges tornen a Irlanda arriben amb una molt bona experiència.

Font: Evening Herald

Torna a dalt