150 euros al dia per escoltar les queixes dels presos

150 euros al dia per escoltar les queixes dels presos Entrada a Mountjoy Prison, Dublin 7 / Foto: Liffey

En el primer pas per a implementar el pla del ministre de Justícia Alan Shatter de recollir totes les queixes dels residents a les garjoles d’Irlanda, el Servei de Presons pagarà 150 euros al dia a investigadors que escoltaran els presos a partir de l’1 d’octubre. En principi les queixes haurien d’estar relacionades amb incidents amb el personal de la presó i no amb coses com el menjar o els serveis.

Els funcionaris han assegurat que no tenen cap objecció a la iniciativa però demanen que els presos no puguin inventar-se coses sense que després això no tingui cap conseqüència i que s’instal·lin càmeres per gravar els qui destrossin la seva cel·la. També hauran de cooperar amb els investigadors en cas d'estar involucrats en una queixa i podrien ser sotmesos a un procediment disciplinari.

Actualment els presos es poden queixar al governador de la presó o a la policia i durant el període entre juliol 2010 i juny 2011 van presentar 348 denúncies contra els treballadors de presons, entre les quals n´hi havia 76 relacionades amb agressions físiques, 13 de verbals i 5 de sexuals.

Font: Irish Independent

Torna a dalt