El govern estudia evitar el 13 a les matrícules

El govern estudia evitar el 13 a les matrícules Una matrícula de l'any vinent / Foto: Liffey

La idea que semblava una anada d’olla del carismàtic diputat independent pel comtat de Kerry, Michael Healy-Rae, d’evitar el número trezte a les matrícules de l’any vinent ha estat presa seriosament pel govern i hi podria haver un petit canvi a les plaques. Durant els primers sis mesos de l’any en lloc del 13 hi hauria un 131 i de juliol a desembre un 132.

També podria tractar-se d’una resposta del govern a la pressió del sector del motor que veu com la venda de vehicles ha anat disminuint des que va començar la crisi econòmica i un 13 agreujaria encara més el problema atès que molts supersticiosos podrien posposar la compra del cotxe fins al 2014; enguany el nombre de vehicles venuts és 10.000 inferior que el mateix període de l'any passat i no s’espera que la situació millori perquè la majoria de vendes es fan de gener a maig.

Per tal d’evitar aquesta forta estacionalitat els concessionaris proposen d'afegir la lletra X al costat de la xifra que fa referència a l’any a les matrícules dels cotxes venuts a la segona meitat de l’any. També han fet propostes per al Pressupost del 2013 per a incentivar les vendes que haurien d’evitar el tancament de punts de venda, 10 en els darrers tres mesos.

Font: Irish Independent

Torna a dalt