An Bord Pleanála tomba la pista d’esquí de Dundalk

An Bord Pleanála tomba la pista d’esquí de Dundalk Un dibuix del projecte Altitude / Foto: ILS

La ciutat de Dundalk (Comtat de Louth) s’ha quedat sense pista d’esquí coberta després que An Bord Pleanála, l’ens públic que atorga permisos urbanístics, hagi tombat el projecte de l’empresa Innovative Leisure Systems (ILS) anomenat Altitude. La inversió prevista era de 430 milions d’euros i hauria ocupat un espai de 32 acres al costat de l’autopista M1 que va de Dublin a Belfast.

Les raons del rebuig han estat diverses però destaca la insostenibilitat del model basat en la utilització del vehicle privat per arribar-hi i és que el nombre de visitants estimat cada any era d'1.15 milions, totalment contrari a les polítiques nacionals de transport fomentant tot mitjà que sigui públic. La zona tampoc era la més adient perquè hi havia risc d’inundacions costaneres.

La decisió ha generat crítiques entre els promotors, entre els que hi ha empresaris locals i un exregidor del Fianna Fáil, que han afirmat que la pista d’esquí hauria genarat 1.200 llocs de treball. És d’un altre parer An Taisce, organisme que defensa el patrimoni nacional, que ha mostrat la seva satisfacció amb la decisió.

Font: Irish Independent

Torna a dalt