Demanen a Brady que no pressioni els diputats

Demanen a Brady que no pressioni els diputats Disparitat d'opinions sobre l'avortament / Foto: Liffey

El ministre de Comunicacions Pat Rabbitte ha dit que no veu cap problema amb el fet que l’Església faci pública la seva posició en qualsevol tema però ha demanat al cardenal Seán Brady que no pressioni els diputats, en aquest cas en la seva campanya contra l’avortament.

Brady va alertar que si hi ha canvis en la legislació actual, que prohibeix l’avortament en tots els casos a excepció dels més greus i a criteri del metge, l’Església pressionaria els representants polítics contra la interrupció de l’embaràs. Segons el cardenal, un referèndum al respecte seria probablement l’única opció acceptable per la institució que representa.

En aquest moment s’està a l’espera d’un informe encarregat pel govern a un grup d’experts per saber quines són les implicacions del govern respecte del dictamen emès l’any 2010 pel Tribunal Europeu dels Drets Humans en què es denunciava la restrictiva legislació irlandesa i tot indica que una de les recomanacions serà flexibilitzar la llei actual.

Fa unes setmanes un grup de diputats independents va intentar promoure al parlament una legislació basada en el “cas X” però els dos partits de govern, que tenen majoria al Dáil, van tombar la iniciativa. El “cas X” es remunta a l’any 1992 quan un jutge va autoritzar una menor d’edat que havia quedat embarassada arran d’una violació d’anar a Londres a avortar.

Font: RTÉ

Torna a dalt