El Luas de Galway haurà d’esperar uns anys

El Luas de Galway haurà d’esperar uns anys El mapa de les línies del Gluas / Mapa: gluas.ie

La crisi econòmica ha fet que el projecte de tramvia a Galway, conegut com a Gluas*, s’hagi posposat i no s’espera que pugui ser una realitat fins com a mínim d’aquí a 10 anys, tot i que l’obra és tècnicament possible i encara s’estan fent alguns estudis per mantenir el projecte viu. Segons l'enginyer Lewis Lesley, de l'empresa britànica Trampower, el cost de construir el GLUAS voltaria els 200 milions d'euros i faria disminuir el trànsit un 16%.

Segons el president del Galway GLUAS Committee, Brendan Holland, la raó de posposar-ne la construcció és que la majoria dels promotors han hagut de concentrar-se en els seus propis negocis, però el més important és que s’ha plantat la llavor d’un projecte que seria molt beneficiós i que és àmpliament acceptat pels habitants de la ciutat i rodalia.

El GLUAS comptaria amb dues línies, la verda, que tindria forma de V anant de nord-oest a nord-est passant pel centre i la vermella/taronja, que tindria forma d'U inversa aplanada anant de sud-oest a sud-est passant pel centre (vermella) i pel nord del centre (taronja). La cèntrica Eyre Square estaria connectada amb la perifèria a través de les dues línies i es facilitaria molt el desplaçament tant als que treballen al centre com als estudiants de la universitat (NUIG), on també hi hauria una parada.

* Combinació de G de Galway i Luas, velocitat en gaèlic, nom que rep el tramvia de Dublin

Font: Galway City Tribune

Media

Torna a dalt