Una església de Limerick se salva de convertir-se en pub

Una església de Limerick se salva de convertir-se en pub Església del Sagrat Cor a Limerick / Foto: Institute Christ King

Semblava que l’església del Sagrat Cor situada a la zona de Crescent a Limerick havia de córrer la mateixa sort que moltes esglésies d’Irlanda, sobretot a Dublin, que després de la seva desamortització per manca de fidels van ser comprades per inversors privats i se’ls va donar un ús molt diferent al que havien tingut fins llavors: oficines, centre d’informació turística o fins i tot un pub com el The Church a Mary Street (Dublin 7).

La Sacred Heart Church de Limerick, ha romàs buida des que fa 6 anys va ser adquirida per un promotor immobiliari de Galway que en va pagar 4 milions d’euros i que tenia previst construir-hi un centre de lleure i un bar. Nogensmenys, els plans no van tirar endavant i ara l’edifici ha estat comprat per una organització religiosa catòlica internacional anomenada Institut de Crist Rei, que ha pagat 700.000 euros.

Segons el francès Wulfran Lebocq, canonge de l’organització, ara s’haurà de construir un altar i posar bancs, a més de reparar parts del sostre de manera immediata. L’objectiu es celebrar-hi la primera missa abans de Nadal però aquest dissabte 1 de setembre hi haurà una jornada de portes obertes.

Font: Irish Independent

Foto original

Torna a dalt