Galway tindrà una ambulància que atendrà borratxos

Galway tindrà una ambulància que atendrà borratxos L'equip paramèdic de Cara Ambulances / Foto: Cara Ambulances

Fa unes setmanes els propietaris de pub a Galway van rebre la mala notícia que el nou sergent de la Garda començaria a aplicar la normativa sobre horaris al peu de la lletra i que deixaria de fer els ulls grossos. Ara aquest sector econòmic de la ciutat torna a ser notícia arran de la creació d’un servei privat d’ambulància, gestionat per Cara Ambulances, que atendrà principalment els qui s’hagin passat de frenada amb l’alcohol si bé també s'encarregarà de donar un primer auxili per a d'altres incidències.

Durant la Volvo Ocean Race de principi de juliol ja hi va haver una prova pilot i sembla ser que va funcionar molt bé. Així doncs, a partir d’ara durant les nits del cap de setmana de 9 del vespre a 4 de la matinada una ambulància romandrà aparcada al centre de la ciutat i cada 20-30 minuts un equip de paramèdics farà una ronda pels pubs que s’han apuntat al servei; de moment ja s’hi han inscrit 20 establiments i s’espera que en siguin molts més en les properes setmanes.

La de Galway és la primera iniciativa d’aquest tipus que es fa a Irlanda i la mateixa empresa té en projecte oferir un servei semblant a Cork. A banda dels que surtin de festa, també se’n beneficiaran els treballadors d’ambulàncies del Servei de Salut que no tindran tanta feina i no patiran tant els efectes de les retallades.

Font: The Connacht Sentinel

Foto original

Torna a dalt