Tailàndia aplica al peu de la lletra la legislació irlandesa

Tailàndia aplica al peu de la lletra la legislació irlandesa Vista de la ciutat de Bangkok, Tailàndia / Foto: Wikipedia

Molt probablement el Consell de Mestres de Tailàndia (TCT) va consultar la legislació irlandesa a l’hora de determinar que els professors originaris de la República d’Irlanda no serien inclosos a la llista de persones considerades com a nadiues en parla anglesa i és que la Llei de Llengües diu que la primera llengua de la República és el gaèlic.

D’aquesta manera i malgrat que gairebé la gran majoria d'irlandesos tenen l’anglès com a llengua materna -de fet és l'única que saben parlar-, tots els que vulguin fer de professors de la llengua de Shakespeare a Tailàndia hauran d’acreditar haver passat el TOEIC. Si el test es fa al país asiàtic s’ha de pagar uns 40 euros –o 1.500 Bahts- per examen i hi ha diverses proves: escrita, oral, lectora i d’àudio.

Els únics països reconeguts pel TCT com a nadius en llengua anglesa són el Regne Unit i Irlanda del Nord, els Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda i el Canadà. No han faltat crítiques al departament d’Afers Estrangers a qui s’ha demanat que hi intervingui o bromes com preguntar-se si algú del comtat nord-irlandès de Fermanagh, amb el seu anglès gairebé incomprensible, pot ensenyar aquesta llengua.

Font: The Journal.ie

Foto original

Torna a dalt