La taxa de l’aigua va pel mateix camí que la de l’habitatge

La taxa de l’aigua va pel mateix camí que la de l’habitatge Adhesiu apel·lant al boicot de la taxa de l'aigua / Foto: Liffey

Si la taxa de l’habitatge ha estat un veritable caos organitzatiu per part del govern i de les administracions locals a causa del rebuig de bona part dels ciutadans i la manca d’una base de dades única on hi figurin tots els immobles de la República d’Irlanda, sembla ser que la taxa que gravarà el consum d’aigua va pel mateix camí i ara ja es parla del 2016 com a primer any en què es cobrarà.

En principi estava previst que es comencés a cobrar l’any 2014 però la instal·lació dels comptadors no és tan fàcil com s’havia pensat inicialment i primer cal fer un un registre on s’indiqui la ubicació de la clau de pas a cada immoble. A partir d’octubre es farà una prova pilot als comtats de Fingal, Kerry i Wexford per veure la ubicació més habitual d'aquests dispositius que normalment són a sota terra just al llindar exterior de les propietats.

També s’havia pensat de cobrar una tarifa plana des d’ara fins a la instal·lació de tots els comptadors però la polèmica generada per la taxa de l’habitatge, en què tothom ha hagut de pagar el mateix import, ha fet desisitir el govern. Un altre problema és que aquest projecte requereix una inversió inicial força elevada i el govern el que necessita ara és generar ingressos ràpids sense que li costi res, com passa amb la taxa de l’habitatge.

Font: Irish Times

Torna a dalt