La Fira d’Smithfield punxa amb només 15 assistents

La Fira d’Smithfield punxa amb només 15 assistents La fira de cavalls a Smithfield quan era multitudinària / Foto: Liffey

Tot i que la de setembre ha estat històricament una de les més multitudinàries, ahir a Smithfield Plaza (Dublin 7) només hi havia una quinzena de persones. Aquesta fira de cavalls s’ha celebrat el primer diumenge de cada mes durant centenars d’anys però darrerament ha generat força polèmica entre els veïns de la zona i organitzacions animalistes arran dels problemes d’higiene i seguretat i se n'ha demanat la seva supressió definitiva.

Els punts de control instal·lats a la plaça per la policia en col·laboració amb la Protectora d’Animals de Dublin han fet que cada vegada hi hagi menys cavalls i com a conseqüència d’això menys compradors potencials; la policia verifica els papers i el microxip de l’animal i si no és correcte no el deixen entrar.

A més, ara es vol obligar els venedors a contractar una assegurança amb responsabilitat per a un import de fins a 6.4 milions d’euros que, segons alguns venedors, seria impossible poder pagar-la. I per dificultar encara més les coses l’ajuntament vol introduir l’obligatorietat d’obtenir una llicència i celebrar la fira només dues vegades a l’any, al maig i al setembre.

Font: RTÉ

Torna a dalt