Inverteixen 1 milió en un centre de salvament que tancarà

Inverteixen 1 milió en un centre de salvament que tancarà 2 operadors de ràdio al centre de salvament de Malin Head / Foto: Malin Head Radio Station

El passat dijous a la nit el personal del centre de salvament que el Servei de Guardacostes té al Malin Head (Comtat de Donegal) celebrava amb molta pompa la finalització dels treballs de millora que s’hi han fet, sobretot en equipament d’última generació. Fins aquí tot seria normal si no fos perquè després d’un estudi sobre reducció de serveis per estalviar, el govern ha decidit que tancarà el centre a final d’octubre.

L’allau de crítiques no ha tardat gaire en arribar, no només per la despesa d’un milió d’euros sinó pel servei que dóna el centre, que gestiona uns 400 incidents a l’any i és que el Malin Head és un dels llocs més septentrionals de l’illa d’Irlanda on els temporals castiguen la costa amb força, a banda de ser un dels darrers punts d’Europa abans de la travessia de l’Atlàntic.

Actualment hi treballen 13 persones i des del 1913 ha estat en funcionament les 24 hores del dia, tot i que el seu inici es remunta a l’any 1805. En cas de tirar endavant amb el tancament els seus serveis serien assumits per un centre d’operacions situat a Dublin. El centre de salvament marítim de Valentia Island (Comtat de Kerry) també és en el punt de mira i podria tancar.

Font: Irish Independent

Torna a dalt