El fiasco de la taxa de l’habitatge no té aturador

El fiasco de la taxa de l’habitatge no té aturador Cartell anunciant una xerrada contra la taxa de l'habitatge / Foto: Liffey

La controvertida taxa de l'habitatge continua éssent una font de problemes en els dos sentits, pels que no han pagat els 100 euros i ara també pels que han pagat més d’una vegada i esperen que l’Agència de Gestió de l’Administració Local (LGMA) els torni els calers. Segons sembla hi ha 6.000 queixes de persones que han vist com els han carregat l’import dues vegades al seu compte bancari.

La resposta del govern a aquest assumpte és tan surrealista com tot el que ha envoltat la "household tax" des de l’anunci de la seva creació: el director executiu de l’LGMA, Paul McSweeney, ha dit que molt probablement la raó del doble pagament ha estat que els propietaris que van utilitzar el web van prèmer el botó de pagar dues vegades. En alguns casos s’ha descobert la poca comunicació entre matrimonis perquè els dos membres de la parella han pagat sense dir-li-ho a l’altre.

De moment ja hi ha un total de 1.042.161 propietaris que han fet efectiu el pagament, cosa que representa una recaptació de poc més de 100 milions d’euros. Tanmateix, el cost de tota la maquinària, entre publicitat, hores de treball dels funcionaris, cartes recordatori, etc. ja ja arriba als 8 milions i si s’ha de dur als tribunals les més de 600.000 persones que no han pagat el cost total es podria disparar.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt