Drama al campus de la UCD: tanca el pub dels estudiants

El bar dels estudiants a la UCD / Foto: UCD Students via Facebook El bar dels estudiants a la UCD / Foto: UCD Students via Facebook

Les dificultats financeres per les que passa la Unió d’Estudiants de la University College Dublin (UCD) han fet que enguany el pub del campus hagi hagut d’abaixar la persiana i s’hagi acomiadat els 9 empleats que hi treballaven. Amb aquest tancament, diuen que temporal, s’espera que les altres activitats extracurriculars ofertes pel centre guanyin adeptes. L’altre pub de la universitat, el Forum Bar, roman tancat a l’espera d’una renovació a fons i no se sap quan tornarà a obrir.

Malgrat ser un dels pubs amb més activitat d’Irlanda, on s’hi celebraven concerts de tot tipus i amb artistes coneguts, la manera de gestionar-lo pels mateixos estudiants no era la més adequada i es va començar a acumular un deute que finalment, malgrat les negociacions amb la universitat per evitar-ne el tancament, l’ha fet inviable; només la Unió d’Estudiants devia 90.000 euros.

Però no tot són desgràcies a la UCD i els universitaris estrenaran un centre de lleure d’11.000 metres quadrats que ha costat 50 milions d’euros i que inclou piscina olímpica, jacuzzi, sauna, cinema i teatre. El seu cost es finançarà amb part de les matricules dels estudiants i amb quotes anuals de 100 euros; també es podrà pagar per cada vegada que se’n faci ús, 4 euros en aquest cas. Es calcula que es pagarà en 20 anys.

Font: Irish Independent

Foto original

Torna a dalt