Nou sistema de torns policials després de quaranta anys

Nou sistema de torns policials després de quaranta anys Gran desplegament policial durant la visita de la reina d'Anglaterra / Foto: Liffey

Les retallades que afecten els serveis públics, la policia inclosa, han fet canviar la manera en què la Garda farà els torns del seus agents per primera vegada en 40 anys i després d’un període de consultes amb totes les parts implicades s’ha començat a implementar el nou sistema que té l’objectiu d’igualar els recursos disponibles, més limitats que fa uns anys, amb les necessitats en seguretat ciutadana. En principi això no hauria de representar cap increment de costos.

A partir d’ara els períodes de solapament entre torns coincidiran a les hores en què es considera que hi ha d’haver més policia al carrer, cosa que significarà un increment de la presència d’agents en un 25% durant els moments de més demanda. Una altra característica del nou sistema és que és molt més flexible a l’hora de fer canvis segons les circumstàncies com grans esdeveniments, operacions especials, investigacions o un requeriment per testificar en un judici.

Font: RTÉ   

Torna a dalt