Els minuts i les hores a Kerry tornen a la normalitat

Els minuts i les hores a Kerry tornen a la normalitat Un rellotge funcionant amb corrent elèctric / Foto: Liffey

Durant les últimes setmanes els habitants del sud del comtat de Kerry han estat en una zona horària diferent a la resta d’Irlanda i alguns rellotges s'han endarrerit fins a 23 minuts en un període de 7 dies. El fenomen va ser descobert per Patrick Curtin, un resident a Valentia Island que veia com quan a la ràdio començaven a llegir les notícies de les 6 del matí els aparells que funcionaven amb corrent elèctric de casa seva encara no marcaven les 6.

Curtin va començar a prendre dades del retard i va comprovar que cada dia el temps a Kerry anava 3 minuts més lent; el retard s’acumulava sobretot a la nit. Quan va contactar la ràdio local per explicar la situació hi va haver una allau de trucades de gent que havia tingut la mateixa experiència, majoritàriament a la zona de Cahirsiveen.

Finalment va descobrir-se la raó del fenomen: l’empresa elèctrica ESB va realitzar treballs de millora de la xarxa a la zona i per minimitzar les molèsties, en lloc de tallar el corrent va decidir instal·lar generadors que en algun moment subministraven una potència inferior a 50HZ, que és el mínim que necessiten els rellotges dels dispositius electrònics per a funcionar correctament.

Font: Irish Independent

Torna a dalt