El Servei de Salut continua sent can seixanta

El Servei de Salut continua sent can seixanta El ministre de Sanitat James Reilly / Foto: Wikipedia

Un informe del Servei de Salut detalla el caos i el descontrol que viu el sector sanitari estatal amb xifres que serien més pròpies d’un país subdesenvolupat que no pas de l’Europa Occidental. Entre d’altres perles descrites hi ha els 16.600 pacients que han estat esperant quatre anys o més per a tenir hora a la consulta d’un especialista.

El ministre de Sanitat James Reilly, que fa dos dies va superar una moció de confiança al Dáil, ha afegit més llenya al foc dient que quan s’ajunti la informació de tots els hospitals es calcula que les llistes d’espera per a una primera consulta arribaran als 360.000 pacients. I això que ell mateix va muntar un grup d’experts que cobren 160.000 euros a l’any -per persona- per reunir-se una vegada al mes i fins i tot n’hi ha que no viuen ni a Irlanda.

Un altre problema és la greu situació financera de molts centres i el dèficit que va acumulant-se mes rere mes; en total són 65 milions d’euros i el que s’ha desviat més del pressupost ha estat el dublinès Beaumont Hospital amb 17 milions seguit del Mid Western Regional de Limerick que, a banda d’estar ple i haver d’enviar pacients cap a d’altres llocs, acumula un dèficit de 14.6 milions.

Font: RTÉ

Torna a dalt