El Comú vol donar fi com sigui a la Fira d’Smithfield

El Comú vol donar fi com sigui a la Fira d’Smithfield La fira de cavalls a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

Els drets històrics dels venedors inclosos a la Constitució fan que el Comú de Dublin no pugui suprimir la fira de cavalls que cada primer diumenge de mes se celebra a Smithfield Plaza (Dublin 7) però el consistori ha endegat una altra estratègia que hauria de fer tancar la fira respectant la llei: introduir dures condicions als venedors.

L'administració municipal ha presentat una nova reglamentació que hauria de desincentivar els que encara tenen intenció d’anar a vendre cavalls. La fira quedarà restringida a dos dies a l’any, els primers diumenges de març i de setembre, amb un horari limitat de 9h30 fins a les 13h30. A més, s’haurà de pagar una taxa de 30 euros per cada cavall exposat i contractar una assegurança que cobreixi fins a 6.5 milions de possibles danys; qui no compleixi aquests requisits podria ser multat amb 1.900 euros. Les al·legacions a la nova reglamentació es poden presentar fins al novembre.

La Fira d’Smithfield ha estat una font de polèmica en els darrers mesos per diversos incidents entre venedors que a vegades han acabat amb ferits per arma blanca. El lamentable estat d’alguns cavalls ha estat denunciat per la Societat Protectora d’Animals de Dublin, entitat que també ha alertat que molts compradors abandonen els cavalls per qualsevol prat de Dublin quan no se’n poden fer càrrec. Finalment hi ha els veïns dels apartaments d'alt standing de la zona construïts durant l'època del Celtic Tiger que s’hi oposen per la brutícia que deixen els animals sobre les llambordes de la plaça.

Font: Irish Times

Torna a dalt