Els comptadors de l’aigua arribaran amb retard

Els comptadors de l’aigua arribaran amb retard Adhesiu apel·lant a no pagar l'aigua / Foto: Liffey

Irish Water Board, l’ens públic dependent de Bord Gáis que gestionarà la distribució d’aigua potable en el futur, ha reconegut que hi haurà un retard en la instal·lació de comptadors a cada casa; en principi es preveia que s’acabaria el procés a final del 2014 però sembla ser que la cosa no serà tan fàcil i no estarà tot enllestit fins al 2015.

Segons John Mullins, director general de Bord Gáis, no només es tracta de fer una instal·lació sinó que també s’ha d’encarregar els comptadors, s'ha trobar el lloc adequat de la canonada per fer-hi la connexió i s'ha de fer probes. Les bases del concurs per a les empreses interessades es publicaran el mes vinent i es preveu que durant el temps que duri tot el procés es donarà feina a unes 1.000 persones.

Un motiu que probablement generarà polèmica serà el cost del comptador que variarà d'entre els 100 i els 400 euros i que anirà a compte del propietari de la casa. Per als blocs d’apartaments i atès que no es podrà fer cap instal·lació individual hi haurà una tarifa plana en què es tindrà en compte les característiques de l’immoble i el nombre de residents.

Font: RTÉ

Torna a dalt