Demanen als turistes de Christchurch que es toquin els ous

Demanen als turistes de Christchurch que es toquin els ous La catedral de Christchurch, Dublin 8 / Foto: Liffey

La catedral de Christchurch (Dublin 8) té el récord mundial de repic de campanes fent la volta sencera (gràfic), és a dir, que la campana fa una un recorregut de 360 graus que implica que el batall repiqui quan la campana és en posició horitzontal fent que el so s'expandeixi més cap als laterals. El soroll del repic forma part de l’entorn des de fa segles però darrerament la cosa ha sortit de mare.

Fins no fa gaire només ho feien el divendres per practicar i el diumenge dues vegades després de missa. Nogensmenys, de la crisi econòmica no se'n salva ningú i en els últims mesos ha baixat el nombre de turistes que visiten aquest temple de l’Església d’Irlanda (anglicans); com a conseqüència d’això també s’han reduït els ingressos.

Així doncs, algú va tenir la genial idea de deixar tocar les campanes als turistes a canvi de pagar una petit import. Segurament els guiris s’emocionen molt tocant les campanes però no són del mateix parer els veïns de la zona que han de patir l’amateurisme dels intents de campaners des de les 11 del matí fins a les 5 o 6 de la tarda, tot i que algun dissabte han estat tocant els ou... les campanes fins a mitjanit.

Un resident de la zona assegura que gaudeix molt amb el so si toca un professional, és l’opinió generalitzada del veïnat, però no amb els turistes i ja li ha dit a un amic seu que treballa a la catedral que si tingués un míssil Scud s’acabaria el problema ràpid.

Per la seva banda una portaveu de Christchurch ha afirmat que han encarregat a uns experts un recobriment de pell que amortirà el contacte del batall amb la campana i en principi s'hauria de resoldre el problema de contaminació acústica; si més no, la proba pilot va ser molt satisfactòria.

Font: Evening Herald

Torna a dalt