Paguen 4 milions d’euros a un compte no autoritzat d'Uganda

Paguen 4 milions d’euros a un compte no autoritzat d'Uganda Vista d'un suburbi de Kampala, capital d'Uganda / Foto: Wikipedia

Malgrat la greu crisi econòmica que viu el país des del 2008, amb retallades socials i augment de la pressió fiscal, el govern irlandès destina anualment 33 milions d’euros a la cooperació humanitària amb Uganda a través de l’agència estatal Irish Aid però ara ha descobert que un pagament de 4 milions d’euros va anar a parar a un compte no autoritzat.

Així doncs el ministre d’Afers Estrangers i alhora viceprimer ministre, Eamon Gilmore, ha ordenat l’aturada de qualsevol pagament al país africà fins que els auditors enviats a Kampala no en treguin l’aigua clara, sobretot perquè hi ha rumors apuntant que els diners podrien haver anat a parar a un programa de compra d’armes.

Bona part de l'ajuda va destinada a projectes relacionats amb el procés de pau al nord d’Uganda i hi participen altres països com Noruega, Suècia i Dinamarca. La meitat dels fons els gestiona el govern ugandès i és aquesta part la que ha quedat aturada; la que gestiona el govern irlandès directament amb les ONGs de la zona no patirà cap canvi.  

Font: Newstalk

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt