La costa dublinesa és un cementiri de vaixells

La costa dublinesa és un cementiri de vaixells Vaixell de càrrega sortint de Dublin / Foto: Liffey

Quan baixa la marea a la badia de Dublin apareix una gran extensió de sorra molla que és molt curiosa però que alhora mostra els perills que han hagut d’esquivar tots aquells vaixells que al llarg del temps han entrat i sortit del port de Dublin. Ara el govern irlandès ha publicat un llibre on hi ha documentats 60 vaixells enfonsats dels 300 que es creu que hi ha en aquesta zona; al voltant de la costa irlandesa n'hi ha uns 13.000.

Els naufragis tenen l’origen en diverses causes que varien segons l’època de la història. Per exemple, durant la Primera Guerra Mundial van enfonsar-se unes 1.700 embarcacions; un dels casos més coneguts va ser una barcassa carregada de cervesa Guinness amb destinació a Liverpool que l’any 1917 va rebre l’impacte d’un torpede disparat per un submarí alemany que la va enviar al fons del mar (més info aquí).  

Una altra causa són els bancs de sorra que es formen en paral·lel a la costa i que han fet embarrancar molts vaixells, alguns dels qual acaben partint-se a trossos i quedant enfonsats quan puja la marea. El banc de sorra més conegut i alhora perillós és el Kish Bank, situat a uns 11 km mar endins i amb uns 90 metres de sorra, que ha causat estralls al llarg de la història; des del 1965 hi ha un far fixe que avisa els vaixells de la seva presència.  

Font: Evening Herald

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt