El guardacostes en alerta pel vaixell fantasma rus

El guardacostes en alerta pel vaixell fantasma rus El Lyubov Orlova atracat al port de Saint John de Terranova, el Canadà / Foto: Wikipedia

El creuer rus que navega (o navegava) a la deriva per l’Atlàntic nord des de feia unes setmanes i que fa uns dies havia estat localitzat a uns 2.400 km de la costa oest d'Irlanda es podria haver enfonsat. El vaixell, anomenat Lyubov Orlova en honor a una actriu russa de molt de prestigi, duia un transmissor que activava un senyal en cas d’entrar en contacte amb l’aigua i dimecres passat les autoritats irlandeses van rebre un senyal des d’un punt situat a uns 1.700 km de Valentia Island (Comtat de Kerry).  

La posterior imatge de la zona realitzada des d’un satèl·lit no va mostrar cap traça del vaixell, fet que podria significar que s’ha enfonsat tot i que també podria ser que una onada hagi pogut esquitxar el transmissor. Durant els propers dies equips de la Força Aèria patrullaran la zona per tal d’assegurar-se que el vaixell a la deriva, en cas que no s’hagi enfonsat, no suposa cap risc per a la navegació marítima ni per a la costa d’Irlanda.

Aquest vaixell feia creuers per zones com els oceans àrtic i antàrtic però va patir uns problemes tècnics que van fer suspendre un viatge. Va començar a acumular deutes i un jutge canadenc el va embargar. Va passar 2 anys al port de Saint John de Terranova (foto) fins que algú el va comprar per desballestar-lo i vendre'n la ferralla.

El desballestament s'havia de dur a terme a la República Dominicana i el trasllat s'havia de fer mitjançant un remolcador. Un dia després de salpar de Terranova el mal temps va fer que el cable del remolcador es trenqués i els intents de tornar a controlar al vaixell no van reeixir.

Un cop les autoritats canadenques van veure que havia sortit de les seves aigües jurisdiccionals i que, a causa de la direcció del vent i els corrents marins, no suposava cap perill per a les seves plataformes petrolíferes i de gas, se'n van desentendre i el van deixar a la deriva.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/dqXZ

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt