A la carn de bou irlandesa només hi ha carn de bou

Les darreres anàlisis fetes per la Food Safety Authority i encarregades per la Unió Europea a la recerca de carn de cavall en productes etiquetats com a carn de bou han situat Irlanda com un dels cinc països on no s’hi ha trobat restes d’ADN equí en cap de les mostres; els altres han estat Bèlgica, Malta, Eslovàquia i el Regne Unit. De les 50 mostres analitzades a Irlanda n’hi havia 47 de productes envasats i 3 de carn no tractada.
D’altra banda hi va haver un cas positiu d’un medicament utilitzat pels veterinaris anomenat fenilbutzona d’un total de 840 mostres provinent de cavalls sacrificats en escorxadors de l’illa; de tota manera no suposa cap perill per a la salut humana a no ser que es consumeixi en gran quantitat. Tant la comunitat ramadera com el ministre d’Agricultura, Simon Coveney, han mostrat la seva satisfacció pels resultats, que demostren el compromís d’Irlanda per mantenir la seva reputació.
Font: Irish Independent
URL curta: ves.cat/e3O3