An Post crea tensió amb el correu d'un poble de Kerry

An Post crea tensió amb el correu d'un poble de Kerry   Una carta destinada a Rathmore / Disseny: Liffey

La majoria de països tenen rivalitats regionals entre diferents parts del seu territori i Irlanda no n’és cap excepció. Una de les més conegudes és la que enfronta els habitants del comtat de Kerry, conegut com el “Kingdom” en estar en un racó a l’extrem sud-oest de l’illa, i els de Cork, coneguts com “the Rebels” per les diverses rebelions que han fet al llarg de la història. A més, a l’estiu la rivalitat augmenta a causa de la disputa de l’All Ireland de hurling i futbol gaèlic.

Ara An Post, l’empresa estatal de serveis postals, ha generat un nou focus de tensió amb el correu que s’envia a la població de Rathmore, situada al comtat de Kerry però fronterera amb el de Cork, atès que a fi de facilitar la feina al sistema de distribució, l’oficina per on passa el correu que va cap a Rathmore és a Mallow, l’empresa ha demanat que a tota la correspondència destinada a Rathmore s’hi escrigui “Mallow, Co Cork” en lloc de “Co Kerry”.

Alguns habitants de Rathmore s’han queixat perquè consideren que el fet de rebre cartes amb el “Co Kerry” ratllat i “Mallow, Co Cork” escrit al costat és un atac a la seva identitat però An Post ha assegurat que aquest afer no té res a veure amb rivalitats regionals sinó que serveix per a oferir un servei més ràpid i eficient.

Font: Irsih Examiner

URL curta: ves.cat/hkd3 

Torna a dalt