Xoc cultural entre pescadors irlandesos i de l’est d'Europa

Xoc cultural entre pescadors irlandesos i de l’est d'Europa El Knockananig Reservoir / Foto: walkingroutes.ie

La cultura de pesca en llacs i rius és diferent segons el país i a Irlanda el més habitual és que quan un pescador de canya pesca un peix el torna a l’aigua immediatament. Però segons Tommy Lawton, portaveu del Club de Pesca amb Canya de Fermoy (Comtat de Cork), la situació a la bassa de Knockananig ha esdevingut insostenible a causa dels estralls causats per ciutadans de l’Europa de l’Est residents a Irlanda.

Lawton explica que fins i tot n’hi ha que munten barbacoes per cuinar el que pesquen a la brasa i això provoca que cada vegada hi hagi menys peixos. Fins fa poc el club de pesca havia anat repoblant la bassa de tant en tant però ara asseguren que no ho faran més perquè ja n’estan farts.

El problema ja fa anys que dura i en un primer moment es van erigir rètols en diverses llengües de l’Europa de l’Est demanant que es tornessin els peixos a l’aigua però sembla que no en fan cas i és per això que ara es demanen accions més contundents com prohibir la pesca no esportiva, a més d’altres activitats com nedar o netejar-hi cavalls. Nogensmenys, el fet que el lloc sigui a uns 5 km de Fermoy faria impossible que els funcionaris municipals poguessin controlar el compliment de la normativa i la policia té d’altres coses més importants a fer.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/hlNZ

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt