El Port vol donar una part de Bull Island a Dublin

El Port vol donar una part de Bull Island a Dublin El pont de fusta d'accés a Bull Island / Foto: Liffey

La Dublin Port Company, empresa semiestatal que gestiona el port de la capital i de les poques que paga dividends a l’Estat, ha anunciat la seva intenció de donar a la ciutat part de la Bull Island, una illa sorrenca paral·lela a la costa de la meitat nord de la badia de Dublin. La companyia és propietària d’unes 10 hectàrees a l’illa i també del pont de fusta (foto) mitjançant el qual s’hi accedeix des de Dollymount (Dublin 3).

A més, també s’ha compromès a donar 1,2 milions d’euros a fi de millorar l’experiència als qui visitin l’illa, designada Reserva de la Biosfera per la UNESCO i on hi ha una gran diversitat d’ocells migratoris. Els diners s’invertirien en un centre d’interpretació de la vida salvatge, instal·lacions per als visitants i mesures de conservació de la fauna.  

La donació forma part del pla director del port que també inclou la remodelació del Moll Alexandra amb la construcció de més de 3 km de zona d’amarratge amb una fondària que permeti atracar tot tipus de vaixells: creuers, ferris i de càrrega. En el cas dels creuers, el nombre dels quals ha crescut molt en els darrers anys, l’ampliació hauria de servir perquè no hagin d'utilitzar la zona cormercial que, amb les grues i els contenidors, és força lletja.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hmSy

Torna a dalt