L’ambaixada del EUA doblarà l’altura de la tanca

L’ambaixada del EUA doblarà l’altura de la tanca L'ambaixada dels Estats Units a Ballsbridge, Dublin 4 / Foto: Liffey

An Bord Pleanála, ens públic que s’encarrega d’atorgar o denegar permisos urbanístics, ha donat el seu vistiplau a la sol·licitud del govern dels Estats Units per fer modificacions al voltant de la seva icònica delegació diplomàtica situada al barri de Ballsbridge (Dublin 4) amb l’objectiu d’incremetar la seguretat del recinte.

Un dels canvis més destacats serà substituir la tanca actual d’estil georgià d’1.8 metres d’altura per una altra de 3 metres més moderna. A més, a les zones d’entrada s’instal·laran pilons d’un metre d’altura fets d’acer inoxidable a fi d’evitar possibles atemptats amb vehicles pesants. 

Les associacions de veïns del barri i An Taisce, organització que vetlla per la conservació del patrimoni irlandès, han mostrat el seu rebuig al pla de l’ambaixada perquè impedirà de veure l’edifici i trencarà l’harmonia arquitectònica de la zona. La delegació nord-americana és un dels exemples més valuosos de tots els construïts a Irlanda durant el segle XX i és l'única al món que té forma circular.

An Bord Pleanála ha justificat la decisió dient que les modificacions permetran de complir amb les noves directrius dels EUA per a les seves ambaixades arreu del món i que les circumstàncies actuals són molt diferents a les del 1964, any en què va construir-se l’edifici.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt