El memorial en record de les víctimes d’abusos rebutjat

El memorial en record de les víctimes d’abusos rebutjat El Garden of Remembrance a l'interior de Parnell Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

An Bord Pleanála, l’ens estatal que gestiona els permisos urbanístics, ha tombat la decisió inicial de l’ajuntament de Dublin i ha rebutjat el projecte de construcció d’un memorial dedicat a les víctimes d’abusos anomenat “Viatge de Llum”. El projecte, pressupostat en uns 500.000 euros, havia de construir-se al costat del Garden of Remembrance (Parnell Square, Dublin 1) i era una recomanació inclosa al Ryan Report, l’informe amb els detalls dels abusos a menors publicat l’any 2009.

El rebuig es basa en l’impacte negatiu que tindria el disseny del memorial amb l’entorn i és que al Garden of Remembrance s’hi homenatja tots aquells que han mort lluitant per la llibertat d’Irlanda, considerant-se poc coherent barrejar les dues coses. Al projecte hi havia previst de construir un túnel, il·luminat durant la nit i que passaria per sota de l’escultura dels Children of Lys (al fons de la foto), que hauria permès l’accés al Garden des de Parnell Square West.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/huh5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt