Controls a la recerca de turistes de benestar social

Controls a la recerca de turistes de benestar social Vestíbul d'arribades de la Terminal 2 de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Als aeroports d'Irlanda amb vols internacionals no només hi ha control de passaports sinó que també hi ha controls per tal d’enxampar els practicants de turisme de benestar social, una de les formes més habituals de frau i que consisteix a rebre subsidis fent-se passar per resident a Irlanda però viure, i fins i tot treballar, a l’estranger.

De tota manera ja fa temps que el departament encapçalat per la ministra Joan Burton va declarar la guerra contra tots els defraudadors, entre els que hi ha irlandesos i estrangers. Durant els darrers 18 mesos han detectat 122 “turistes”, 72 a Dublin i 50 més repartits entre Cork i Shannon; en total l’Estat ja s’ha estalviat 1,35 milions d’euros. També hi ha 45 casos més que estan essent investigats.

El mètode de detecció és força senzill i consisteix a creuar dades de passatgers i inscrits al registre de beneficiaris de qualsevol subsidi, essent els més sospitosos els que passen pels aeroports d’una manera massa regular, fet que sol significar que només venen a signar a l’oficina de Benestar Social.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/hw4M

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt