Un dels edificis més lletjos de Dublin podria anar a terra

Un dels edificis més lletjos de Dublin podria anar a terra La Hawkins House a Hawkins Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Durant els anys cinquanta i seixanta del segle passat a Dublin es va organitzar un concurs oficiós per veure qui era capaç de dissenyar i construir l'edifici més lleig, tot i que llavors s'utilitzava l'eufemisme “modernist”, i un dels guanyadors amb diferència va ser la Hawkins House, al carrer homònim (Dublin 2), construït als seixanta utilitzant formigó a mansalva i que fa de quarter general del Servei Irlandès de Salut.

Entre les curiositats sorgides d'aquest edifici hi ha l'afirmació d'un ministre de Sanitat sobre les finestres, assegurant que la meitat no es podien obrir i l'altra meitat no es podrien tancar. Ara fa un any, quan l'actual ministre del ram, Leo Varadkar, va visitar l'edifici en accedir al càrrec va descobrir que al darrer pis, el dotzè, hi havia un apartament d'una habitació que conservava la decoració dels anys setanta, quan va ser utilitzat per darrera vegada, amb les parets empaperades amb motius florals, un lavabo amb paret de color d'alvocat i unes quantes ampolles de whiskey.

De moment no s'ha concretat res però l'Oficina de Treballs Públics, ens que s'encarrega de gestionar el parc immobiliari estatal, té pensat d'enderrocar-lo i ja ha mantingut reunions amb els propietaris dels edificis del voltant. En cas que aquest pla vagi endavant, la plantilla del Servei de Salut podria traslladar-se a l'actual seu del Central Bank a Dame Street (Dublin 2) atès que el Regulador Financer té previst de mudar-se cap a la zona de les Docklands (Dublin 1), més concretament a l'edifici que hauria d'haver estat la seu de l'Anglo Irish Bank, que va haver de ser nacionalitzat a fi d'evitar-ne la fallida.

Els únics éssers vius que han mostrat un interès per la Hawkins House han estat les gavines i és que l'altura de l'edifici els anava molt bé per dominar el cel, a banda que era l'únic immoble de la zona que no havia pres mesures contra aquestes aus; així doncs, quan un operari volia fer treballs de manteniment a les diverses antenes de telecomunicacions del terrat era atacat per les gavines, sobretot en època de cria. El problema el va acabar fa uns mesos una empresa britànica especialitzada en plagues.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mfg_

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt