El semàfor verd no dura prou per a la gent gran

El semàfor verd no dura prou per a la gent gran Un semàfor inútil als Docklands, Dublin 1 / Foto: Liffey

Segons un estudi dut a terme recentment pel Trinity College de Dublin, la població de més edat té problemes a l'hora de creuar el carrer a causa de dos elements que no combinen gens bé: la velocitat a la que pot anar la gent gran i el curt període de temps que dura el semàfor verd en alguns carrers. Per afegir encara més estrès als qui van més lents molts semàfors tenen un dispositiu per a persones amb dificultats de visió que emet un soroll que sembla com si pressionés a anar ràpid.

Pel que fa a les xifres, al voltant d'un terç de persones d'entre 65 i 74 anys assegura tenir problemes per creuar el carrer a temps; per als majors de 75 anys són dos terços. Segons l'autora de l'estudi, Orna Donoghue, creuar el carrer és una activitat que forma part de la vida diària de molta gent i massa sovint, la durada del semàfor verd no encaixa amb l'habilitat a l'hora de caminar de les persones grans.

Les variables són diverses segons l'amplada del carrer però, a grans trets, la velocitat mitjana d'una persona adulta és d'1,33 metres per segon, per la qual cosa quan algú d'una certa edat (que es calcula que va a 1,2 metres per segon, o 1,1 en el cas de les dones) comença a creuar el carrer en el moment que el semàfor canvia a groc no té temps d'arribar a l'altra vorera abans que es posi vermell.

A les conclusions de l'estudi, Donoghue proposa una solució lògica i fàcil: allargar el temps que dura el semàfor verd, tot i que s’hauria de tenir en compte que això faria alentir el trànsit i molts automobilistes es posarien neguitosos, augmentant el risc d'accident.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mgyR

Torna a dalt