Un jutge amplia el camp de batalla de Moore Street

Un jutge amplia el camp de batalla de Moore Street Els números 14-17 de Moore Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El serial de Moore Street (Dublin 1), la zona on va tenir lloc la darrera reunió i la rendició dels rebels durant els Fets de Pasqua, ha sumat un nou capítol després que Max Barrett, un jutge de l'Alta Cort, hagi dictaminat que el camp de batalla, i per tant monument nacional a protegir, s'ampliï més enllà del bloc format pels edificis situats entre els números 14 i 17, que són els que el govern vol convertir en centre commemoratiu, més per la pressió popular que no pas per iniciativa pròpia.

En un escrit de 400 pàgines, el jutge Barrett assegura que amb tota la valuosa informació aportada per arquitectes i historiadors s'evidencia que, d'acord amb els criteris establerts per la Llei de Monuments Nacionals, tot el que hi ha al voltant dels números 14, 15, 16 i 17, incloent-hi edificis i carrerons, és un monument nacional.

També ha ordenat de retirar el pòster gegant (foto) que el govern hi va posar ara fa unes setmanes, quan van començar els ara aturats treballs de rehabilitació, en considerar que s'hauria d'haver demanat un permís urbanístic. La rehabilitació va aturar-se després de les denúncies d'alguns defensors de la preservació del lloc, que van considerar que la rehabilitació semblava més aviat una demolició.

Així doncs, ara el departament d'Arts, Patrimoni i Gaeltacht haurà de revisar el seu projecte de centre commemoratiu, que preveia enderrocar els edificis situats als números 10, 13, 18 i 19. Un altre afectat per aquesta decisió és la promotora immobiliària Chartered Land, que vol construir un gran centre comercial, habitatges i oficines a la zona i a qui tots aquests edificis fan molta nosa.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/1RVbexq

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt