El Coppers, la Sodoma i Gomorra de Dublin, fa 20 anys

El Coppers, la Sodoma i Gomorra de Dublin, fa 20 anys El Coppers a Harcourt Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

El pub on hi ha l'ambient més desenfrenat de Dublin, el Copper Face Jacks, Coppers pels amics, va fer ahir 20 anys i com no podia de ser de cap altra manera ho va celebrar amb una festa d'aniversari marca de la casa, és a dir, sense prohibicions (no holds barred).

El Coppers, situat a Harcourt Street (Dublin 2), és considerat la Sodoma i Gomorra de la capital irlandesa i un model d'èxit empresarial, com ho prova el fet d'haver obtingut un benefici de 5 milions d'euros l'any passat tot i no formar part de cap gran grup de lleure; de fet, el gestiona la mateixa família que el va fundar, liderada per un expolicia.

El pub és tota una icona per als de fora de Dublin (els “culchies”) que per alguna raó o altra s'han de mudar cap a la capital i sol ser el lloc triat per a fer el passatge ritual d'arribada a la gran ciutat. Hi ha tot tipus de gent però sobretot hi abunden estudiants, infermeres i policies, que són oficis que en molts casos requereixen la mudança cap a Dublin.

El moment àlgid del Coppers és a l'estiu quan, durant l'All Ireland de hurling i de futbol gaèlic, molts dels seguidors dels comtats que el cap de setmana juguen el seu partit al Croke Park hi van, aprofitant que, en principi, tenen més llibertat d'acció que no pas al pub del seu poble, on qualsevol fregament o mirada acaba essent element de safareig l'endemà.

També és el lloc de celebració, tant de l'equip guanyador com del perdedor, de les finals de l'All Ireland al setembre. En aquest sentit, l'any 2011, a l'hora del parlament després de la victòria a la final de futbol contra Kerry, el capità dublinès, Bryan Cullen, va acabar el discurs cridant “Ens veiem al Coppers!”. 

URL curta: bit.ly/1MwJi78

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt