El Luas Cross City acaba amb uns lavabos centenaris

El Luas Cross City acaba amb uns lavabos centenaris Els antics lavabos a College Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Els treballs de construcció del Luas Cross City, la línia de tramvia que a partir de final del 2017 recorrerà el centre de la capital irlandesa connectant les dues línies existents actualment, han obligat a enderrocar els lavabos públics soterrats que hi havia a l'illa de vianants situada entre College Street i Westmoreland Street (ambdós a Dublin 2), just al costat del Trinity College.

Aquest equipament datava de fa més de 100 anys, una època en què no tots els habitatges tenien lavabo, però van ser clausurats fa més de vint anys, juntament amb vuit lavabos públics més, seguint el consell de la Garda, que veia com el lloc era una font de problemes relacionats amb la droga, la prostitució i el vandalisme.

Fa deu anys l'ajuntament va estudiar-ne la reobertura arran de la pressió d'alguns consellers municipals i fins i tot es va redactar un projecte valorat en 800.000 euros que incloïa la remodelació dels lavabos i la instal·lació de càmeres de seguretat a fi d'evitar els mateixos problemes que els havien fet tancar. Tanmateix, no va passar de ser un projecte i va quedar oblidat.

L'any 2010 l'ajuntament va convocar un concurs per construir-hi un bar amb begudes i menjar per a emportar, va adjudicar una llicència però amb la decisió de tirar endavant el projecte del Luas Cross City la cosa no va reeixir. Pel que fa a l'estàtua de Thomas Moore, també situada en aquesta illa des del 1857, ha estat retirada temporalment i tornarà al mateix lloc un cop acabin les obres del tramvia.

Al lloc on hi havia els lavabos s'hi construirà una caixa de control tècnic, és a dir, un lloc amb dispositius electrònics i elèctrics que localitzaran els tramvies al llarg de la línia i els proveiran d'electricitat.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/1NTOB0K

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt