La fi de les cabines de telèfon cada cop més a prop

La fi de les cabines de telèfon cada cop més a prop Una cabina retro d'Eir / Foto: Liffey

La majoria de cabines telefòniques que encara queden per Irlanda podrien tenir els dies comptats depenent de com vagi el període de consultes amb les diverses parts interessades que durà a terme la ComReg, l'ens públic que s'encarrega de tot allò relacionat amb les comunicacions. El fet que cada vegada es facin servir menys i que en molts casos siguin un risc per a la seguretat i salut públiques, en ser víctimes del vandalisme, en podria accelerar el procés de desmantellament.

Abans del boom de la telefonia mòbil hi havia diverses companyies amb cabines repartides per tot el territori, sobretot a les zones urbanes, però ara només romanen en servei les d'Eir, el nou nom d'Eircom i que quan era pública s'anomenava Telecom Éireann. És aquesta antiga condició d'empresa pública el que per llei ha obligat Eir a mantenir el servei independentment de si hi guanya diners o no.

De tota manera això podria canviar ben aviat si la ComReg decideix de suprimir aquesta obligació de prestació de servei. Durant els darrers anys Eir ja n'ha desmantellat unes quantes aprofitant que la llei li ho permet en cas que una cabina sigui utilitzada menys d'un minut al dia durant un període de sis mesos, una cosa força habitual i és que amb un preu mínim per trucada de 2 euros fer servir una cabina ha esdevingut un mal negoci.

Ahir, en declaracions al programa d'RTÉ Morning Ireland, Paul Bradley, director d'afers corporatius a Eir, va afirmar que antigament feien un servei perquè hi havia molts habitatges sense telèfon però que, ara, en l'era del mòbil, no tenia cap sentit de mantenir-les. Bradley també va denunciar el vandalisme que afecta les cabines i va recordar casos paradoxals com la gent que entra dins d'una cabina per parlar amb el mòbil tot evitant el soroll del carrer.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/1RKEma3

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt