El futur del centre de Dublin apunta 10 metres més amunt

El futur del centre de Dublin apunta 10 metres més amunt El Liberty Hall, l'edifici més alt del centre de Dublin / Foto: Liffey

Les estrictes normes urbanístiques que s'apliquen al centre de Dublin en matèria d'altura ha fet que el centre de la capital irlandesa sigui molt baix, amb l'excepció d'edificis com el Liberty Hall o la Heineken Tower. Tanmateix, això podria canviar properament arran de la votació al ple municipal en què es va decidir d'apujar el límit des dels 14 metres actuals fins als 24, l'equivalent a 8 pisos. La proposta de 28 metres o 9 pisos va ser derrotada per 33 vots a 18.

Entre els qui van votar a favor de la proposta dels 24 metres, que només serà aplicable a l'inner city, és a dir, la zona entre els dos canals, hi va haver el Sinn Féin, amb majoria simple al ple municipal. Segons Seamus McGrattan, líder dels republicans al consistori, haver mantingut o rebaixat l'altura permesa actualment hauria enviat un missatge erroni als ciutadans, sobretot ara que hi ha una greu crisi d'habitatge. Als Docklands, Georges Quay, Heuston i Connolly es farà una excepció i es permetrà de construir edificis de fins a 50 metres d'altura.

Malgrat l'augment dels metres permesos, en zones com el centre històric, els molls del Liffey, el Trinity College, les catedrals, els canals, les places històriques o el Dublin Castle, els projectes urbanístics hauran de tenir una gran sensibilitat amb l'entorn.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/1Zhun1Y

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt