Eir no pot treure's de sobre les seves cabines

Eir no pot treure's de sobre les seves cabines Una cabina d'Eircom / Foto: Liffey

La ComReg, l'ens estatal que regula tots els assumptes relacionats amb les comunicacions, ha desestimat la demanda d'Eir de canviar els criteris pels quals es podia desmantellar una cabina telefònica. Així doncs, la companyia, que fins fa poc era coneguda com a Eircom i que en el passat fou el monopoli estatal de la telefonia, haurà de mantenir les obsoletes cabines que encara agonitzen arreu del territori.

Eir havia demanat de poder retirar una cabina si era un focus de vandalisme o en cas que el seu ús mitjà no superés els dos minuts diaris durant un període de sis mesos; ara és un minut diari. També argumentava que la tecnologia disponible actualment, en què gairebé tothom disposa d'un telèfon mòbil, hauria d'eximir-los de l'obligació de prestar el servei i és que, a més, trucar des d'un mòbil és més barat que no pas fer-ho des d'una cabina.

La ComReg ha basat la seva negativa en el fet que les cabines estan a disposició de tothom i que actuen com a complement del mòbil, com així ho demostren els diversos motius per trucar que tenen els que les utilitzen; pel que fa als dos minuts, la ComReg assegura que si s'apliqués aquest criteri la majoria de cabines serien desmantellades.

Per la seva banda, l'organització d'ajuda a les dones víctimes de la violència de gènere, Women's Aid, ha mostrat la seva satisfacció pel manteniment de les cabines perquè algunes de les dones que truquen al seu telèfon d'ajuda hi han de recórrer a fi de mantenir la seva privacitat, que no poden tenir trucant des de casa o amb el mòbil pel possible control de la seva parella.

Font: Irish Examiner   

URL curta: bit.ly/2aPhUn5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt