Les infermeres del James’ diuen “no sense pàrquing!”

Les infermeres del James’ diuen “no sense pàrquing!” L'entrada al Saint James's Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

L'inici de les obres de construcció del llargament esperat Hospital Nacional Infantil a tocar del Saint James's Hospital (Dublin 8) ha suposat la supressió de 300 places d'aparcament destinades al personal mèdic i això no ha agradat gens a les infermeres que fins ara es desplaçaven a la feina amb cotxe, sobretot pel fet que, segons diuen, l'hospital no els ha ofert cap altra alternativa i perquè, en principi, esperaven que les obres comencessin una mica més tard, cap a l'octubre.

Per la seva banda, la direcció del centre ha negat que no hagi ofert cap alternativa assegurant que ha tractat el tema amb la plantilla i que fins i tot ha contractat a temps complet un responsable de mobilitat; en aquest sentit el James' ha arribat a un acord amb el Royal Hospital de Kilmainham (Dublin 8) per tal de poder utilitzar el seu aparcament. Malgrat que no queden gaire lluny l'un de l'altre hi ha un servei d'autobús llançadora.

De tota manera aquesta opció no ha satisfet les infermeres perquè els torns de treball són de 12 hores i moltes vegades quan surten de la feina no hi ha cap tipus de transport disponible, per la qual cosa, tenint en compte que la majoria són dones i no volen córrer el risc d'anar soles pel carrer a hores intempestives, necessiten tenir el cotxe al lloc de treball.

Com que de moment la direcció no ha mostrat gaire iniciativa a l'hora de satisfer les demandes de les infermeres ja n'hi ha hagut unes quantes que, aprofitant que al sector hi ha molta demanda de personal qualificat, han començat a buscar feina en d'altres hospitals on hi hagi aparcament disponible i on valorin més els treballadors. Fins i tot el sindicat majoritari al centre, l'INMO, ha amenaçat de sotmetre a votació una possible vaga.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2aWKXlw

Torna a dalt