Eir vol defugir l'obligació de servei a les zones rurals

Eir vol defugir l'obligació de servei a les zones rurals La seu d'Eir (abans Eircom) a Dublin 8 / Foto: Liffey

Fa unes setmanes la ComReg, agència estatal que s'encarrega de gestionar tots els assumptes relacionats amb les comunicacions, va rebutjar la demanda de la companyia Eir que volia desmantellar les cabines que agonitzen per tot el territori víctimes de l'obsolescència, infrautilitzades i patint els efectes del vandalisme. L'obligació de prestar el servei li ve del fet que abans era un monopoli i es va quedar amb tota la infraestructura.

Ara, Eir, que fins fa poc es deia Eircom i que quan era una empresa pública es deia Telecom Éireann, torna a l'atac i presentarà una demanda a l'Alta Cort per tal d'intentar desfer-se d'una altra obligació que té pel fet de ser propietària de la xarxa de línies telefòniques: proveir amb una línia de telèfon a tot aquell que li ho demani independentment del lloc on visqui, ja sigui al mig d'un camp o a dalt d'una muntanya. Aquesta demanda arriba poques setmanes després que la ComReg designés Eir com a proveïdor universal del servei de telefonia bàsica per a cinc anys més.

Segons Eir, en algunes zones concretes instal·lar una línia de telèfon té un cost de fins a 7.000 euros, una despesa totalment insostenible en l'època actual en què la tecnologia mòbil ja arriba gairebé a tot el territori i quan hi ha diversos projectes per dur la banda ampla a la Irlanda rural, es a dir, que no té cap sentit que se'ls obligui a proveir el servei de línia fixa. Si amb això no n'hi hagués prou, Eir podria tenir encara més maldecaps si tira endavant la proposta de Comissió Europea d'incloure la banda ampla en el paquet bàsic de l'obligació.

A banda de batallar amb la ComReg i la Comissió Europea, Eir també té una disputa oberta amb els seus competidors Sky, Vodafone, Magnet i BT, que utilitzen la xarxa d'Eir i que han denunciat manta vegades que quan la seva clientela té algun problema han d'esperar que Eir actuï, cosa que l'antic monopoli estatal sol fer amb molta calma prioritzant els problemes tècnics dels seus clients.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2bD5uhi

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt