El centre de Dublin fa els deures i és net com una patena

El centre de Dublin fa els deures i és net com una patena Grafton Street (Dublin 2), un dels més nets d'Irlanda / Foto: Liffey

Periòdicament l'IBAL (Irish Business Against Litter), una entitat que s'encarrega de controlar el nivell de brutícia a 25 poblacions d'Irlanda, publica una classificació amb els llocs més nets i els més bruts del país, amb uns resultats que sempre han castigat les grans ciutats com Dublin i Cork. De tota manera, sembla que la commemoració del centenari dels Fets de Pasqua i l'esforç de l'ajuntament de Dublin han fet que el centre de la capital hagi abandonat les darreres posicions.

En aquest sentit, l'IBAL assegura que Dublin ha fet els deures i que passa per un dels seus millors moments, afirmant que això ha ajudat a millorar la imatge que en tenen els turistes. A destacar zones com els carrers Grafton, O'Connell, Temple Bar i Christ Church, que han obtingut la puntuació més alta. Tanmateix, com a tot arreu, la dita diu que l'alegria va per barris i Dublin no n'és cap excepció, amb la zona de Ballymun considerada com a bruta.

La ciutat que no millora és Cork, que té diverses zones considerades autèntics punts negres i on destaca Farranree. A l'altra banda hi ha Kilkenny, considerada com la ciutat més neta d'Irlanda, un premi que ja ha aconseguit anteriorment en diverses ocasions.

La brutícia més habitual són papers petits d'embolicar caramels, seguits d'embolcalls de menjar ràpid, burilles de cigarreta i xiclets.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/2cdVk8Y

Torna a dalt