Finalment el joycià Ormond Hotel anirà a terra

Finalment el joycià Ormond Hotel anirà a terra L'antic Ormond Hotel al moll homònim, Dublin 7 / Foto: Liffey

Després d'un estira-i-arronsa que ha durat uns quants anys, l'ajuntament de Dublin ha donat el seu vistiplau al projecte hoteler que el magnat malaisi Tony Fernandes, director d'AirAsia i propietari de l'equip anglès dels Queen Park Rangers, té dissenyat per a l'edifici de l'antic Ormond Hotel, situat al moll (Quay) homònim (Dublin 7).

↓ FOTO de l'enderroc a sota (abril 2019) ↓

La batalla entre Monteco Holdings, una de les empreses de Fernandes, i els defensors de l'edifici en el seu estat actual ha fet moltes voltes, amb apel·lacions de totes les parts implicades, però ara sembla que s'ha acabat el serial definitivament un cop Monteco ha presentat un projecte que compleix amb totes les condicions imposades pel departament d'Urbanisme de l'ajuntament, sobretot amb relació a façana, alçada, finestres i materials utilitzats, a banda de reduir el nombre d'habitacions de 170 a 121.

Així doncs, l'edifici que va allotjar l'Ormond Hotel però que ha romàs tancat i barrat durant gairebé 10 anys anirà a terra i al seu lloc se'n construirà un altre, que requerirà una inversió de vint milions d'euros i que donarà feina a 250 persones durant el període d'obres. L'obertura es preveu per a final del 2018 i un cop en funcionament l'establiment tindrà uns 80 treballadors.

Aquest edifici no és un immoble qualsevol i és que el seu bar apareix en el capítol Sirens de la novel·la Ulysses de James Joyce; de fet, el bar de l'hotel que va tancar ara fa uns anys es deia Sirens i avui encara hi ha els tendals amb aquest nom (fotos a sota). De tota manera, segons Monteco, a l'edifici no hi queda res relacionat amb la novel·la de Joyce però asseguren que el nou hotel tindrà plaques de bronze a terra amb textos del llibre.

Com era d'esperar la decisió de l'ajuntament no ha agradat gens als defensors de l'edifici; en aquest sentit, Mannix Flynn, regidor municipal, ha titllat el disseny del nou edifici de monolític i sense cap mena d'impacte. Per la seva banda, James Moore, del Comitè Salvem el Dublin Joycià, ha criticat que la nova façana no sigui gens original ni tingui cap caràcter, tot el contrari de l'actual, que forma part del teixit literari i cultural de la ciutat.

Font: Irish Times

Imatge de l'enderroc de l'antic Ormond Hotel, al moll homònim (Dublin 7), l'abril del 2019 / Foto: Liffey

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt