Intercanvi de cops entre els del cep i els manetes

Intercanvi de cops entre els del cep i els manetes Un cep "alliberat" al centre de Dublin / Foto: Liffey

Un dels elements que més destaca de la Dublin Street Parking Services (DSPS), l'empresa que gestiona el servei del cep de l'ajuntament de la capital immobilitzant els vehicles mal aparcats o que no han pagat la zona blava, és la nul·la permissivitat dels seus operaris, que no deixen escapar cap oportunitat per posar el “clamp”.

La resposta més habitual dels multats és de pagar resignadament els 80 euros que costa de deslliurar-se del cep, un import que no ha variat des de la implantació del servei a final dels noranta i que genera pèrdues perquè no cobreix els costos, però n'hi ha d'altres que, a banda de dir que de cap manera pagaran, són uns manetes i saben com desempallegar-se del dispositiu que bloca una de les rodes del seu cotxe. L'any 2015 hi va haver uns 500 casos d'aquest tipus.

De tota manera, els de la DSPS no ho posen fàcil i apunten la matrícula de tots els vehicles immobilitzats en una base de dades; així doncs, quan troben un cotxe que anteriorment s'ha deslliurat del cep sense pagar se l'emporten amb la grua a fi d'evitar que, a banda de fer desaparèixer el cep o de deixar-lo malmès, el manetes anticep torni a marxar alegrement sense pagar.

L'any passat d'aquests n'hi va haver 77 i en aquest cas la broma va sortir més cara: 53 automobilistes van pagar una mitjana de 800 euros i 24 no van pagar, per la qual cosa van perdre el cotxe, que va ser subhastat per un preu mitjà de 500 euros. Globalment, amb la venda de cotxes via subhasta es supera el cost dels ceps perduts o malmesos.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2dtZY4m

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt